Moj novogodisnji izgled
Satenska suknja-Balasevic 3100 din
Satenska bluza-Nicolas 3490 din
Satenske salonke-Emelie Strandberg 3790 din
Hulahopke-Pompea 320 din
Drage moje ovako sam iskombinovala moj novogodisnji izgled.Nije bio preterano skup a osecala sam se veoma prijatno u njemu zavodljivo i seksi a i muz je bio odusevljen :)))))
Satenska suknja-Balasevic 3100 din
Satenska bluza-Nicolas 3490 din
Satenske salonke-Emelie Strandberg 3790 din
Hulahopke-Pompea 320 din
Drage moje ovako sam iskombinovala moj novogodisnji izgled.Nije bio preterano skup a osecala sam se veoma prijatno u njemu zavodljivo i seksi a i muz je bio odusevljen :)))))
Posto obozavam ovakve suknje evo nesto o njima......
Suknja Olovka-Pencil skirt
Muškarci vole odeću koja naglašava ženske obline, a čak 60% muškaraca izjavilo je da ih naprosto izluđuju žene u uskim suknjama ili suknjama olovkama.
Suknje olovke pojavile su se sredinom 40-ih godina prošlog veka, a svoju popularnost nisu izgubile do danas.
"Pencil skirt" ili suknja olovka - uska je suknja dužine do kolena (ponekad prst ili dva ispod ili iznad njega), obično visokog struka. Idealna je za sve žene koje se dvoume šta obuci za posao. Ove jednostavne suknje pružaju mogućnost brojnih kombinacija, poput kombinovanja sa klasičnim kaputićima, majicama, twin setovima, košuljama, a zavisno o kombinaciji koju odaberete uz usku suknju izgledaćete i profesionalno, i moderno i seksi.
Primeri suknje olovke sa net-a
Recept za danas
Brzi kroasan
Recept za danas
Brzi kroasan
Potrebno je:
2 bloka pakovanje lisnatog testa
1 puding sa ukusom slatke pavlake
2 vanilin šećera
3-4 kašičice kukuruzni skrob
100-150 g jagode
400 ml mleko
1 kašika putera
po potrebi kristal šećer
1 jaje (za premazivanje)
1 puding sa ukusom slatke pavlake
2 vanilin šećera
3-4 kašičice kukuruzni skrob
100-150 g jagode
400 ml mleko
1 kašika putera
po potrebi kristal šećer
1 jaje (za premazivanje)
Priprema:
Lisnato testo odmrznuti i razvući na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od oko 3-4 mm, na dugačak pravougaonik koji podeliti na pola i preseći dijagonalno dobivši 4 trougla, sa dve veoma duge stranice.
Od dve ploče lisnatog testa, dobije se ukupno 8 kroasana.
Jagode zagrejati zajedno sa vanil šećerom i sa dodatkom kristal šećera po ukusu, u omekle jagode dodati razmućen skrob koji ste razmutili u soku od otopljenih jagoda i kuvati dok se ne zgusne u jako gust fil.
Puding skuvati u manjoj količini mleka, da bi fil bio gušći, sa dodatkom vanil šećera i kristal šećera. U ohlađen puding umutiti kašiku putera.
Na svaki kroasan uz ivicu najmanje stranice, dodati oko dve kafene kašike fila od jagode. Ivicu trougla premazati vodom i motati, dok ne dobijemo kroasan. Pritiskajući prstima, zatvoriti dva preostala ugla.
Kroasane staviti na pek-papir, premažite umućenim jajetom i peći na 180 stepeni, dok ne dobiju blago zlatnu boju. Puding kremom napuniti špric za šlag sa dodatkom za punjenje.
Po vađenju kroasane filujte kremom ubadanjem šprica sa strane, gde je testo naj tanje.
Gotove kroasane staviti u posudu i poklopiti da se ohlade.
Na ovaj način dobićete mekano testo slično 7 day kroasanima.
Ohlađene kroasane pospite šećerom u prahu.
Crvena je uvek odlicna za elegantne prilike. ;)))
ОдговориИзбриши♥
ОдговориИзбриши