недеља, 12. фебруар 2012.

Moj look mix

Kod kuce

Za poosao



Svakodnevno

Za posao



Posto su mi carape modni fetis evo moje male kolekcije a i par saveta vezanih za iste:)))))

Da ne bi vaše hulahopke bile iscepane, a vaš budžet za odeću bio u minusu

Hulahopke kao kesa za pranje

Za pranje hulahopki koristite kesicu za pranje. Čarape ćete moći da nosite znatno duže, izbeći ćete uništavanje čarapa koje su se zaplele sa drugom odećom. Ponestalo vam je kesa? Savet – hulahopke i drugi fini veš možete prati u starim hulahopkama.

Isperite omekšivačem za veš

Najlon je pomalo paradoksalan. Jak kao konopac, tanak kao papir. To možete da rešite na dva načina: Kada krenete na zabavu, uvek sa sobom ponesite rezervni par hulahopki, u slučaju da dođete u dodir sa stolicom, ivicom stola, pikavcem, školjkom, rajsferšlusom, vrhom cipele ili drugim oštrim predmetom. Ili jeftiniji način: Najlon čarape pre prve upotrebe operite omekšivačem za veš koji ste dodali u vodi. Čarape i vaš budžet za odeću će trajati duže.



Recep za danas
Kinder pingvin
Potrebno je:
Za biskvit:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kasika kakaoa (može i više)
3 kašike ulja
5 žumanaca
na vrh noža sode bikarbone (ili praška za pecivo)
Za preliv kora: (šerbet)
1 šolja vode
1 šolja šećera
rum (po želji)
Za fil:
2 dl slatke pavlake
1 dl hladnog mleka
4 kašike šećera u prahu
1 kesica želatina u prahu
Za glazuru:
150 g čokolade
2 kašičice ulja
2 kašike mleka
Priprema:
Umutiti belanca, zatim dodati šećer, ulje i ostale sastojke za biskvit i peći koru 10 minuta na 180 C ili dok ne dobije lepu boju. Zatim hladnu koru, preliti hladnim šerbetom.
Za fil: Umutiti slatku pavlaku, dodati hladno mleko i šećer u prahu i dodati mlaki želatin (pripremiti ga prema upustvu, preliti kesicu sa 4 kašike vode, sačekati da nabubri i podgrejati, čisto da počne da se sliva) i mutiti bar 2 minuta.
Ohladjen biskvit prerezati na pola po dužini i po sredini redjati kora, pavlaka, red glazure, pa pavlaka, kora i na kraju opet glazura od čokolade.


3 коментара: