уторак, 14. фебруар 2012.

Zenstveno romanticno elegantno




                                                          Romanticna mesta





                                        Recept za danas
                                  
                                       Zaljubljeni labudovi

Potrebno je:
1 belance
100 g šećera u prahu
1 kašičica gustina
par kapi limunovog soka
1 vanilin šećer
2 dl mleka za šlag
150 g čokolade (crne ili bele)
1 šlag
kokos u boji
perlice u obliku srca
Priprema:
Belance, šećer, vanilin šećer i limunov sok umutiti, pa dodati gustin. Sjediniti sve, usuti u špric za šlag i na pek-papiru oblikovati, posebno krila i posebno vrat.
Sušiti sve oko sat vremena na temperaturi od 50 stepeni.
Mleko za šlag zagrejati, dodati čokoladu, mešati da se otopi i ostaviti da se skroz ohladi. Izmiksati sve.
Uzeti jedno krilo, u sredinu staviti čokoladni krem, pa drugo krilo.
Sa prednje strane staviti vrat i odozgo posuti šećernim perlicama.
Umutiti šlag penu, dodati malo prehrambene boje i sa špricem formirati jezero i travu.
Posuti sa kokosom u boji. 

Нема коментара:

Постави коментар